måndag 20 april 2015

Another lindyhop festival 2015

I helgen har jag varit på dansfestival här i stan tillsammans med ca 120 andra lindyhoppers. Är så glad att jag har fått vara en del av detta, för det har seriöst varit den bästa helgen i mitt liv.
Vi började i 13-tiden på fredagen. Då hade vi workshop med två svenska instruktörer. Vi jobbade med trippelsteg og lite front tacky annies med mera. Också många övningar som var jättebra. En liten paus före vi hade lektion med våra norska instruktörer, temat var då en variation på lindycircle. Så himla kul! Efter det drog jag iväg på en lånad cykel med dansken och tysken till nästa träningslokal för lite dips, tricks and easy aerials. Där lärde vi oss 3 fantastiska dips som ser helt awesome ut. Längtar efter att få använda dessa mera!

Efter lektionerna skyndade man sig hem, duschade, åt och fixade sig för att skynda iväg till kvällsfesten. Hade på mig en ny crazy klänning som är såå perfekt för lindy. Vi hade fest i en fin lokal med utsikt mot vattnet, helt magiskt. Addera ett liveband med fantastisk jazzmusik, uppklädda människor och massa dans och du har en helt fantastisk kväll! Klockan 23 kastade jag in handduken, hem och duscha (för man är genomsvettig efter en kväll med socialdans) och stupade i säng.

Klockan 8 på lördagsmorgonen vaknade jag, låg och slöade en stund innan det var dags att packa matsäcken och dansskorna. Tog bussen för att jag var lat, och började med en workshop i kicks där vi körde lite airplane och annat skoj. Efter det blev det en lektion i authentic jazz med instruktörerna från Ukraina. Vi jobbade med en rutin baserat på fall of the log, där vi adderade twist, camelwalk och rubberlegs. Detta var en av mina favoritworkshops under hela helgen, så kul med lite solojazz! Nästa lektion jazzade vi upp våra tuck turns med jazzstegen vi lärde oss på jazztimmen. Alla hade så himla kul och stämningen var på topp! Jag personligen rockade loss på camelwalken :D

Efter detta gick jag hem, småsprang och var hemma på tio minuter, hoppade i duschen, fixade mig och sprang till bussen. Hoppade av vid en gammal bondgård där kvällsfesten skulle hållas. Vi käkade middag och sedan spelade ett jazzband och vi dansade som galningar. Dansade med en spanjor som är jätteduktig, plötsligt insåg jag att jag var uppe i luften i nån typ av aerial, sjukt kul! Dock var det så snabba låtar som spelades, så jag klarade inte tempot nån längre stund så det blev inte dansat såååå mycket, men en god del! Varmt var det också, fast man stod stilla droppade det av en! Gick hem med tysken och dansken i natten och skrattade och njöt av hur underbart livet kan vara. Duschade och stupade i säng.

Vaknade till väckarklockan 09:30 igår på söndagsmorgonen, och begav mig 2 timmar senare till träningslokalen för sista dagen av festivalen. Började med en workshop i authentic jazz med svenskarna. Vi jobbade med en rutin som vi också fick filmat till slut, så himla kul. Vi var fantastiskt bra må jag säga, den dansglädjen och energin i rummet var helt sjuk! Tror det var den bästa timmen under hela helgen faktiskt. Efter jazzandet gick vi ut och satte oss på en trappa i solen för att käka lunch. Vi komponerade också en låt där, som jag ska fortsätta jobba med. Jazzlåt om en banan. Jaja. Alltmöjligt! Sedan hade vi vår sista lektion, då jobbade vi med en oldschool form av tuck turn, och doublespins och promenad. Så prövade vi att addera lite jazzsteg. Så gjorde vi speglingsövningar också. Mycket lärorikt och bra. Till allra sist var det lektion i aerials. Dessvärre hade jag ingen partner för detta så jag såg bara på, men helt sjukt bra såg det ut där de flög omkring och jobbade på!

Efter den allra sista lektionen gick jag med tysken och dansken och tog en kaffe med kanelbulle på en uteservering och bara njöt av livet. Kom hem, lagade middag och duschade och fixade mig för att sedan möta upp dansken. Socialdans 3 kvällen i rad stod på schemat. Dansade jättemycket och med många jag aldrig hade dansat med förr, pratade med många trevliga människor och hade sjukt kul! Åt kakor som sig bör på en socialdans. Körde lite solojazz på dansgolvet med dansken till slut och skrattade ihjäl mig. Klockan 23 var det the end of the end, och vi städade undan i lokalen innan vi gick hem med det största flinet på läpparna.

Avslutningsvis, underbar helg, underbara människor. Det här är seriöst det roligaste jag någonsin gjort. Att se sig själv och hela gruppen utvecklas som dansare för att på kvällarna rocka loss på dansgolvet. Alla människor man har blivit bekant med, alla danser man har dansat och framför allt den underbara musiken man har fått njuta av. Det här är en helg jag tar med mig hela livet, att minnas och se tillbaka på med ett stort flin. Jag är evigt tacksam och glad att jag har valt lindy hop som min hobby, för det ger mig så mycket glädje!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar